Horsens dagblad skriver LINK
Århus Stiftstidende skriver LINK

Workshop

Kom og sy vikingedragter

For 2. gang holder `Tunhalla´ workshop i at sy vikingetøj.

Workshop tider :


d. 8. okt. fra kl. 10:30 - 17:00

d. 9. okt. fra kl. 10:00 - 16:00

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Jakob på tlf. 26363399

Sted: Tunø skole.


Workshoppen vil lørdag starte ud med en præsentation af, hvordan vi tror vikingerne gik klædt, og hvordan man nemmest muligt kan rekonstruere en god vikingedragt.

Det leder over i, at vi skal sy noget vikingetøj. Vi kommer til at have fokus på så enkle dragter som muligt, så vi starter med kjole, bukser og kofte. Jeg hjælper med mønstre og en masse tips og viden så I kan komme godt i gang med at sy.

Planen er så, at vi har resten af lørdagen og søndagen til sy-værksted, hvor jeg står klar med alt den hjælp der skal til, og vil gøre mit bedste for, at svare på alle de vikingerelaterede spørgsmål, I skulle kunne finde på.

De dragter vi syr på workshoppen, kan lånes på vikingebopladsen til sommer i uge 28 og til andre arrangementer Tunhalla står for.


Amanda Axelsen vil stå for workshoppen og inspirere os i at lave vikingetøjet, som det var i vikingetiden. Hun er uddannet i Master of Fashion på Kolding designskole og er selv vikingekæmper i gruppen Ask, der høre hjemme i Århus.

Det er gratis at deltage i workshoppen. Dragterne beholder vi, men erfaringen er jeres og må gerne tages med hjem.

Hvis du har en symaskine må du meget gerne tage den med.

Vi anskaffer uldstof, hørstof og tråd. 


Vi håber at der efter weekenden vil der opstå en lille gruppe, der fortsat vil mødes og sy dragter til Tunhalla og evt. til dem selv.

Workshoppen er støttet af Odder Kulturforening.

Workshop

Deltag gratis med at lave vikingevåben i Tunhallas workshop på Tunø skole.

Lørdag d. 18. marts 2023 fra kl. 10.15 - 16.40


Kommer du fra fastlandet kan vi hjælpe dig med booking af færgen når du tilmelder dig eller ringer på 2222 6826


Vi kommer ind på hvordan de moderne vikinger laver deres våben til brug for kampsport. Vi vil lave skjolde, spyd, økser eller sværd til børn af læder og træ. Disse erfaringer kan du selv bruge til at lave dine egne våben derhjemme.

Vi levere materialerne og det vi laver skal bruges til vikingmarkedet i uge 28 hvor vi også vil give folk mulighed for at prøve at arbejde videre med det vi ikke bliver færdige med.


Workshoppen er støttet af Odder kommune og Odder Kulturforening.

Vikingetræffet 

Vi tilbyder:

Tunhalla ligger på Tunø Sydstrand og er en naturperle med fri adgang og ophold for Jer. Det kræver at I har et vikingtelt med og at I under opholdet går i jeres vikingetøj.

På bopladsen er der en fælles bålplads til at lave mad på, og der kan sidde mange og hygge sig. Der er masser af brænde til fri afbenyttelse på pladsen.

Lige ved siden af pladsen ligger Tunøs lystbådshavns toilet- og badehus til fri afbenyttelse.

Lørdag aften vil vi sørge for, at der er fri mad til rådighed til alle deltagere, der er tilmeldt. Både kød og vegetarisk vikingemad.

Den lokale købmand og de lokale grønsagsboder har alt hvad I måtte have lyst til at købe af drikkelse og spise resten af tiden. Vi har en del gryder og pander på stedet.


Det praktiske:

Det er nødvendigt at I tilmelder jer senest fredag den 10. juni til ”tilmelding@tunhalla.dk”. Du/I skal også skrive, hvad du/I bedrager eller kommer med, så vi kan få et overblik og arrangere et godt træf.

Husk I skal booke tid på færgen gerne før d 10. juni for at være sikker på at komme med den afgang i

ønsker fra Hov til Tunø og retur.

 

Færge Booking:

https://tunoefaergen.odder.dk

Man lægger blot sit grej i bagageburene, der køres om bord på færgen og i land igen på Tunø.

Bopladsen ligger få hundrede meter fra, hvor færgen kommer ind. Tunø er en bilfri ø, men det er muligt at booke plads til en trailer på færgen. Gør det da i god tid før.


Hvem er vi:

Tunhalla er en frivillig forening, hvor vi skaber en Vikingeboplads, et kultur- og natur- oplevelsessted ved Tunøs Sydstrand. Se mere på vores hjemmeside www.tunhalla.dk

(Anden info så kontakt Jakob, Bent eller JC) på “info@tunhalla.dk”.

Har du lyst til at deltage i vikingetræffet på Tunø´s nye vikingeboplads ”TUNHALLA”. Træffet finder sted i uge 28. 2022. Bopladsen er åben for vikinger hele ugen, men træffet finder officielt sted fra fredag 

d. 15. juli 2022 om eftermiddagen til søndag d. 17. juli 2022 om eftermiddagen.


På træffet vil der være vikingekæmpere, vikingekunsthåndværk og workshops. Kom og gør træffet mere realistisk, eventyrligt og aktivt.

I dagtimerne vil pladsen være åben for offentligheden mellem ca. kl. 10 - 17. Det betyder at nysgerrige og interesserede vil have muligheden for at komme forbi og kigge på, købe og deltage i workshops. Men i aften- og nattetimerne vil pladsen være forbeholdt vikinger.


Pryd TUNHALLA med jeres håndværk og boder eller deltag for fællesskabet skyld og vær med hvor I har lyst. Det vil også være fantastisk, hvis du/I kan lave en workshop for interesserede. Kom gerne med andre bud på, hvad netop du/I kan byde ind med workshops og aktiviteter, så det kan blive et dejligt træf.