Horsens dagblad skriver LINK
Århus Stiftstidende skriver LINK

Kære Vikinger og andet godtfolk

 

Træffet ligger igen i år i uge 28.  markedet løber af stablen fra mandag d. 10. juli 2023 formiddag til søndag d. 16. juli 2023 eftermiddag. 

Vores filosofi er at vi i fællesskab skaber det liv der er på markedet.

I dagtimerne vil pladsen være åben for offentligheden mellem ca. kl. 10 – 16.30. Det betyder at nysgerrige og interesserede vil have muligheden for at komme forbi og kigge på, købe og deltage i workshops. Men i aften- og nattetimerne vil pladsen være forbeholdt vikinger. 

Vi er selv repræsenteret hele ugen, vi starter med vikingeliv og fællesskab og bygger markedet op efterhånden som vikingerne når frem, kom endelig og pryd TUNHALLA med jeres håndværk, gøgl, musik og boder eller deltag for fællesskabets skyld og vær med hvor I har lyst. Det vil være fantastisk, hvis I kan lave en workshops for interesserede i vikingelivet. Kom gerne med bud på, hvad netop du/I kan byde ind med af workshops og aktiviteter, så det kan blive et dejligt træf og marked. 

 

Vi tilbyder:

Tunhalla ligger på Tunø Sydstrand og er en naturperle. Selve markedet er baseret på gratis ophold, brænde, vand og badefaciliteter med mulighed for opladning af tlf. udstyr så længe du vil. Det kræver at du/I har et vikingetelt med og at du/I under opholdet går i dit/jeres vikingetøj

På bopladsen er der et fælles bålsted til at lave mad på, og der kan sidde mange og hygge sig. Der er masser af brænde til fri afbenyttelse på pladsen. Andre bålsteder skal godkendes grundet brandsikkerheden.

Lige ved siden af pladsen ligger Tunøs lystbådehavns toilet- og badehus til fri afbenyttelse.

Lørdag aften vil vi sørge for, at der er fri mad til rådighed til alle deltagere, der er tilmeldt. Der vil være både kød og vegetarisk vikingemad.

Den lokale købmand og de lokale grøntsagsboder har alt hvad I måtte have lyst til at købe af drikkevarer og madvarer under opholdet. Vi har en del gryder og pander på stedet.

 

Hvem er vi:

Tunhalla er en frivillig forening, hvor vi skaber en Vikingeboplads, et kultur- og natur- oplevelsessted ved Tunøs Sydstrand. Se mere på vores hjemmeside www.tunhalla.dk


(Anden info så kontakt Jakob, Bent eller JC) på “info@tunhalla.dk”.

Har du/I nogle spørgsmål kontakt os da på:

info@tunhalla.dk   -   Jakob - 26363399    -    Bent - 60830197    -    JC - 22226826


Praktisk om tilmelding:

Ønsker du/I at deltage i Tunhalla vikingemarked, så har du/I mulighed for at tilmelde dig/jer allerede nu på- ”info@tunhalla.dk”. 


Praktisk omkring Tunøfærgen:

Du kan selv foretage din booking på Tunøfærgen.dk.  Ellers kan vi tilbyde at hjælpe dig/jer incl. Trailer, grej - tur retur - for 100kr. Vi sender jer Booking info i god tid. Af hensyn til booking af færgen er det godt at være hurtig, senest søndag den 11. juni. Heldigvis er færgefolkene virkelig dygtige til at pakke færgen og forsøger at finde plads til alle efter behov. Men hold jer ikke tilbage for at kontakte os senere end denne dato. 

Vi gør alt for at hjælpe jer.

Kør din/jeres trailer hen til færgen og parker din/jeres bil på P pladserne tæt på Hou Færgeleje. Hvis du/i ikke har en trailer med, lægger man blot sit grej i bagaeburene, der køres om bord og i land på Tunø. Bopladsen ligger få hundrede meter fra hvor færgen kommer ind. Tunø er en herlig bilfri ø.

 

Krav til markedsdeltagelse:

Vi håber at kunne gøre vores marked til en god og så vidt muligt autentisk oplevelse for vores publikum.

Vi vil samtidig meget gerne gøre plads til nystartede vikinger i miljøet, hvis du/i er i tvivl om hvad der er ok eller hvordan man gøre skal du/i ikke tøve med at spørge os.

 

Vikingernes påklædning historisk set:

Kontakt gerne Amanda Axelsen om dette emne på tlf. 41438900 eller amanda-axelsen@hotmail.com

Tøjet var udført hovedsageligt af uld eller hør/nælde(Selv silken fandt sin vej her til Skandinavien.)

Kemiske spraglede farver som de ikke kunne fremstille, kan man derfor spare sig.

Ligesådan med polyester brikbånd og store vilde broderier.

Smalle læderbælter har man fundet, mange bruger også smalle flettede bælter.

Skind er mest til at sidde på, hold dig evt. varm med et lækkert uldtæppe.

Fodtøj og bare tæer, der blev anvendt læder og gerne vendesko hvis det er muligt.

 

Telte:

Helst hør eller uld men bomuldstelte er stadigvæk ok.

Hvis teltet står åbent i åbningstiden, skal alle moderne genstande være ude af syne. Ude af øje ude af sind, som man siger.

 

Boder/aktiviteter:

Hvis du har en bod/aktivitet, forventer vi, at du kan stå inde for at alt hvad du sælger/viser har en baggrund i vikingetiden, og du kan forklare det til de nysgerrige publikum.

Vi forbeholder os retten til at bede dig om at fjerne varer hvis de ikke er autentiske.



 Oplysninger vi skal bruge fra dig/jer til Tunhalla vikingetræf:

 Navn: 

 

 Tlf. nr.:

 


 Er du med i en gruppe/ telt:   Hvilken;



 Hvilke aktiviteter/workshops kommer du med:




 Hvilken type telt/telte tager I med og hvad er målene på det/dem:



 

 Her kan du som deltager frit støtte op om et medlemskab af Tunhalla:  

 Ja tak;                       Nej tak; 

 Hvis vi skal bestille færgen til dig/jer:

 Skal vi bruge oplysninger på hver enkelt person af hensyn til

 færgeoverfarten som er obligatoriske:


 Navn:


 Tlf. nr.:


 Mailadresse:


 Trailer registrerings nr.:                             længde:

Ta´ et foto eller skriv vores spørgsmål og dine svar i en mail til os. Vores mail er                          info@tunhalla.dk

Når du indbetaler beløbet (100 kr.) husk at opgive navn, tlf.nr og e-mail.

MobilePay til 2222 6826, modtager er Jens Christian Gotfredsen

eller bankkonto; reg. nr. 8117 Konto nr. 1465427

Workshop

Deltag gratis med at lave vikingevåben i Tunhallas workshop på Tunø skole.

Lørdag d. 18. marts 2023 fra kl. 10.15 - 16.40


Kommer du fra fastlandet kan vi hjælpe dig med booking af færgen når du tilmelder dig eller ringer på 2222 6826


Vi kommer ind på hvordan de moderne vikinger laver deres våben til brug for kampsport. Vi vil lave skjolde, spyd, økser eller sværd til børn af læder og træ. Disse erfaringer kan du selv bruge til at lave dine egne våben derhjemme.

Vi levere materialerne og det vi laver skal bruges til vikingmarkedet i uge 28 hvor vi også vil give folk mulighed for at prøve at arbejde videre med det vi ikke bliver færdige med.


Workshoppen er støttet af Odder kommune og Odder Kulturforening.

Workshop

Kom og sy vikingedragter

For 2. gang holder `Tunhalla´ workshop i at sy vikingetøj.

Workshop tider :


d. 8. okt. fra kl. 10:30 - 17:00

d. 9. okt. fra kl. 10:00 - 16:00

Tilmelding kan ske ved henvendelse til Jakob på tlf. 26363399

Sted: Tunø skole.


Workshoppen vil lørdag starte ud med en præsentation af, hvordan vi tror vikingerne gik klædt, og hvordan man nemmest muligt kan rekonstruere en god vikingedragt.

Det leder over i, at vi skal sy noget vikingetøj. Vi kommer til at have fokus på så enkle dragter som muligt, så vi starter med kjole, bukser og kofte. Jeg hjælper med mønstre og en masse tips og viden så I kan komme godt i gang med at sy.

Planen er så, at vi har resten af lørdagen og søndagen til sy-værksted, hvor jeg står klar med alt den hjælp der skal til, og vil gøre mit bedste for, at svare på alle de vikingerelaterede spørgsmål, I skulle kunne finde på.

De dragter vi syr på workshoppen, kan lånes på vikingebopladsen til sommer i uge 28 og til andre arrangementer Tunhalla står for.


Amanda Axelsen vil stå for workshoppen og inspirere os i at lave vikingetøjet, som det var i vikingetiden. Hun er uddannet i Master of Fashion på Kolding designskole og er selv vikingekæmper i gruppen Ask, der høre hjemme i Århus.

Det er gratis at deltage i workshoppen. Dragterne beholder vi, men erfaringen er jeres og må gerne tages med hjem.

Hvis du har en symaskine må du meget gerne tage den med.

Vi anskaffer uldstof, hørstof og tråd. 


Vi håber at der efter weekenden vil der opstå en lille gruppe, der fortsat vil mødes og sy dragter til Tunhalla og evt. til dem selv.

Workshoppen er støttet af Odder Kulturforening.

Vikingetræffet 

Har du lyst til at deltage i vikingetræffet på Tunø´s nye vikingeboplads ”TUNHALLA”. Træffet finder sted i uge 28. 2022. Bopladsen er åben for vikinger hele ugen, men træffet finder officielt sted fra fredag 

d. 15. juli 2022 om eftermiddagen til søndag d. 17. juli 2022 om eftermiddagen.


På træffet vil der være vikingekæmpere, vikingekunsthåndværk og workshops. Kom og gør træffet mere realistisk, eventyrligt og aktivt.

I dagtimerne vil pladsen være åben for offentligheden mellem ca. kl. 10 - 17. Det betyder at nysgerrige og interesserede vil have muligheden for at komme forbi og kigge på, købe og deltage i workshops. Men i aften- og nattetimerne vil pladsen være forbeholdt vikinger.


Pryd TUNHALLA med jeres håndværk og boder eller deltag for fællesskabet skyld og vær med hvor I har lyst. Det vil også være fantastisk, hvis du/I kan lave en workshop for interesserede. Kom gerne med andre bud på, hvad netop du/I kan byde ind med workshops og aktiviteter, så det kan blive et dejligt træf.

Vi tilbyder:

Tunhalla ligger på Tunø Sydstrand og er en naturperle med fri adgang og ophold for Jer. Det kræver at I har et vikingtelt med og at I under opholdet går i jeres vikingetøj.

På bopladsen er der en fælles bålplads til at lave mad på, og der kan sidde mange og hygge sig. Der er masser af brænde til fri afbenyttelse på pladsen.

Lige ved siden af pladsen ligger Tunøs lystbådshavns toilet- og badehus til fri afbenyttelse.

Lørdag aften vil vi sørge for, at der er fri mad til rådighed til alle deltagere, der er tilmeldt. Både kød og vegetarisk vikingemad.

Den lokale købmand og de lokale grønsagsboder har alt hvad I måtte have lyst til at købe af drikkelse og spise resten af tiden. Vi har en del gryder og pander på stedet.


Det praktiske:

Det er nødvendigt at I tilmelder jer senest fredag den 10. juni til ”tilmelding@tunhalla.dk”. Du/I skal også skrive, hvad du/I bedrager eller kommer med, så vi kan få et overblik og arrangere et godt træf.

Husk I skal booke tid på færgen gerne før d 10. juni for at være sikker på at komme med den afgang i

ønsker fra Hov til Tunø og retur.

 

Færge Booking:

https://tunoefaergen.odder.dk

Man lægger blot sit grej i bagageburene, der køres om bord på færgen og i land igen på Tunø.

Bopladsen ligger få hundrede meter fra, hvor færgen kommer ind. Tunø er en bilfri ø, men det er muligt at booke plads til en trailer på færgen. Gør det da i god tid før.


Hvem er vi:

Tunhalla er en frivillig forening, hvor vi skaber en Vikingeboplads, et kultur- og natur- oplevelsessted ved Tunøs Sydstrand. Se mere på vores hjemmeside www.tunhalla.dk

(Anden info så kontakt Jakob, Bent eller JC) på “info@tunhalla.dk”.